آجرهای سفالی
یکی از پرمصرفترین متریالهای ساختمانی که کاربرد بسیار زیادی را در صنعت ساختمانسازی دارند آجر سفال یا همان تیغه سفالی می باشد که از آنها در تیغههای داخلی و دیوارهای خارجی ساختمان استفاده می شود ازآنجاییکه مصرف آجرهای سفالی زیاد است لذا قیمت مناسب در کنار کیفیت بالا بسیار حائز اهمیت میباشد.
آجر یا همان آجرسفال از خاک رسی و خاک سفال ساخته میشود این نوع آجرها ازنظر شکل و رنگ و مشخصات فنی بسیار با دقت بالایی تهیه و بستهبندی میشوند ازآنجاییکه آجرهای سفالی آب کمی را جذب میکنند و چسبندگی بالایی دارند در ساختمانسازی بسیار مورداستفاده قرار میگیرند ازآنجاییکه آجرهای سفالی سبک هستند و سطحی یکپارچه و یکنواخت دارند از آنها برای نمایی آجری نیز استفاده می شود ازآنجاییکه درطول تاریخ همیشه استفاده از سنگ در صنعت ساختمانسازی رونق بالایی داشت برخی از مصالح هستند که به صورت صنعتی تولید و بهعنوان جایگزینی برای سنگ استفاده شدهاند.
به زبانی دیگر سنگ ساخته دست بشر هستند اولین تولید صنعتی عمده در مصالح ساختمانی که توسط بشر انجام شد این آجرهای سفالی بودهاند که براساس نوع مصرف و محل مصرف انواع متنوعی دارند.
آجرهای سفالی را میتوان به سه روش تولید کرد این سه روش عبارتاند از:
آجرهای قالبی: کمترین هزینه را در مقایسه با دیگر آجرها دارند.
آجرهای دستساز سفالی: این نوع آجرها توسط اشخاص تولید میشود که برای تولید آن گل سفال را در قالبهایی ریخته و در جایی گرم قرار می دهند تا خشک شوند این نوع آجرهای دستساز کمترین استفاده را در صنعت ساختمانسازی دارند و از آنها بیشتر برای تزیینات دکوراسیون استفاده میشود.
آجرهای سفالی صنعتی: ماده اصلی تشکیلدهنده سفالهای صنعتی خاک رس میباشد سفالهای صنعتی از نظر ظاهری با آجرهای دستساز متفاوت میشود اما هزینه تولید آنها بسیار کمتر است.
نکاتی در رابطه با آجرهای سفالی:
آجرهای سفالی در ابعاد مختلفی تولید میشوند متداولترین آن ابعاد آجر سفال ۱۵ و آجر سفال ۱۰ می باشد اندازه استاندارد آجر سفال ۱۵ در بازار ۱۸×۱۸×۱۳ تولید میشود و ابعاد آجر سفال ۱۰ در بازار ۱۸×۱۸×۸ تولید میشود تقاضای بازار هم بیشتر آجر ۱۰ می باشد چراکه هم دارای وزن کمتری می باشد و هم قیمت مناسبتری دارد در نظر داشته باشید در هنگام خرید اندازه دقیق آجرها را از فروشنده بپرسید تا بتوانید با توجه به متراژ ساختمان خود مناسبترین مقدار را تهیه نمایید .
معیارهای تشخیص آجر سفالی مرغوب :
در هنگام خرید آجر سفالی دقت داشته باشید رنگ بلوکهای سفالی باید به صورت یکنواخت باشد و هیچگونه ترکی در سطح آن دیده نشود علاوه بر آن گوشههای آجرها باید کاملاً قائم باشند همچنین باتوجه به اینکه هزینه حمل معمولاً بالا است باید ظرفیت کامیونی که می خواهد این آجرها را حمل کند در نظر گرفته شود در هنگام بارگیری و تخلیه آجرها بسیار دقت نمایید تا آسیب وارده به آجرها را به حداقل برسانید.
جهت محاسبه تعداد آجر سفال مورد نیاز از فرمول زیر استفاده نمایید:
حجم دیوار=طول×ارتفاع×ضخامت دیوار
حجم دیوار×۸/.=حجم آجر
(حجم یک اجر یا سفال)/(حجم آجر)=تعداد آجر یا سفال
مزایای دیوارچینی با آجر سفال:
ازآنجاییکه آجرهای سفالی دارای وزن سبکی می باشند این یک مزیت بسیار بالا نسبت به دیگر متریال ها می باشد علاوه بر آن آجرهای سفالی در دسترس هستند و همچنین با وجود فضاهایی که در آنها دیده میشود میتوان از آنها بهعنوان عایقهای حرارتی نیز یاد کرد.
معایب آجرهای سفالی:
آجرهای سفالی با وجود مزایای زیاد معایبی هم دارند از معایب آنها می توان به شکننده بودن و عدم تحمل بار زیاد درهنگام رولپلاک کردن به دیوار و کابینت، و باربر نبودن آنها اشاره کرد .
سوال: کیفیت ملات استفادهشده چقدر بر روی ظاهر آجر تاثیر میگذارد؟
در برخی ساختمانها مشاهده مینماییم که آجرها شوره زدهاند و هشتاد درصد علت شوره زدن آجرها استفاده از ملات هایی بیکیفیت و ارزانقیمت میباشد و دلیل آن نمک و آهک محلول شده در این ملات ها می باشد پس در نظر داشته باشید اگر آجر خوب و باکیفیتی را تهیه می نمایید حتماً ملات مورد استفاده در آن را هم از کیفیت بالایی تهیه نماید.
آجر سفالهای ۱۰ سوراخ چیست و چه کاربردی دارد؟
از متداول ترین آجر سفال ها میتوان به سفالهای ۱۰ تا ۱۸ سوراخ اشاره نمود که قطر هر سوراخ ۱.۵ تا ۲.۵ سانتیمتر می باشد از آجر سفالهای ۱۰ سوراخه در مواردی همچون ساخت دیوارهای سالن و سوله ساختمانهای صنعتی و نماسازی استفاده می شود یکی از مزایایی که سوراخهای آجر ایفا مینمایند قفل شدن میلگرد ها در آجر می باشد که باعث بالا رفتن مقاومت ساختمان در برابر زلزله میگردد این آجرنما های ۱۰ سوراخ را می توان در ابعاد و رنگ های مختلفی تهیه نمود .
آخرین دیدگاه ها