• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

انواع سقف

• سقف و ویژگی های آن

سقف به سطح بالایی یک سازه گفته می شود. در مناطق سردسیر ارتفاع سقف تا کف کم می باشد تا فضا راحت تر گرم شود . در مناطق گرمسیر ارتفاع سقف تا کف به دلیل جریان داشتن هوا بیشتر می باشد . در واقع ، یکی از اصلی ترین اجزا ساختمان به شمار می رود . سقف ها انواع مختلفی دارند و از نظر نوع مصالح ساخت و عملکرد سازه ای به روش های مختلفی طراحی و اجرا می شوند .
برای انتخاب سقف مناسب باید دقت کرد که مقاومت و پایداری کافی در برابر نیروهایی مانند وزن خود و بارهایی که قرار است تحمل کند مانند سیستم های سرمایشی و گرمایشی که روی پشت بام قرار می گیرند را داشته باشد .

سقف باید:

با مواد عایق پوشیده شود تا در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت داشته باشد و مانع از عبور رطوبت به داخل شود .
از اجزا و مصالحی ساخته شده باشد که در برابر فرسودگی مقاوم باشند.
یک عایق مناسب در برابر گرما و سرما باشد و هم چنین مقاومت کافی در برابر آتش سوزی را داشته باشد .

• انواع سقف از نظر عملکرد سازه ای

سقف های مسطح و صاف : سقف های مسطح معمول ترین نوع محسوب می شوند. سقف های مسطح فضای وسیعی روی پشت بام مهیا می کنند. طراحی و اجرای سقف های مسطح ساده تر از سایرسقف هاست. سقف های صاف امکان اجرای بام های سبز را فراهم می کنند که سازگاری زیادی با محیط زیست دارند. سقف های مسطح در کنار مزایایی که دارند احتمال نشتی آب را افزایش می دهند . سقف های مسطح به هزینه ی اولیه کمی نیاز دارند اما در طولانی مدت هزینه زیادی صرف تعمیر و نگهداری آن خواهد شد .

سقف های شیروانی : سقف شیروانی علاوه بر ظاهر زیبا ، فضای اتاق را بازتر می کند . سقف های شیروانی استقامت زیادی در برابر نفوذ آب دارند . سقف های شیروانی باعث کاهش هزینه ها و وزن سقف می شوند . قابلیت نورگیری و عایق بودن از مزایای دیگر سقف های شیروانی می باشد . سقف های شیروانی در برابر بادهای شدید ضعیف هستند بنابراین ، برای مناطقی که وزش باد شدید دارد مناسب نیستند . قاب های سقف شیروانی اگر به نحو صحیح پشتیبانی نشوند امکان فروریختن آن ها وجود دارد .

سقف های گنبدی : سقف های گنبدی هم از نظر زیبایی هم از نظر مقاومت در برابر شرایط جوی مناسب هستند . سقف های گنبدی به دلیل طراحی پیچیده هزینه بر و گران قیمت هستند .

سقف های هرمی : سقف های هرمی مورد مناسبی برای مناطق بادگیر و طوفان خیز هستند زیرا مقاومت زیادی در برابر وزش بادهای شدید دارند . سقف های هرمی مانند سقف های گنبدی دارای طرح های پیچیده و هزینه بر هستند .

سقف های متحرک : از مزایای سقف های متحرک امکان استفاده چند منظوره از فضا می باشد . سقف های متحرک را با توجه به شرایط آب و هوایی می توان تغییر داد .

• انواع سقف از نظر نوع مصالح

سقف تیرچه بلوک :از مزایای تیرچه و بلوک می توان به سبکی ، عایق صوتی و رطوبتی ، مقاوم در برابر آتش سوزی ، عایق حرارتی و صاف وهموار بودن سطح زیر و روی سقف اشاره کرد .اجرای سقف تیرچه بلوک نسبت به سایر سقف ها زمان اجرایی بیشتری نیاز دارد . اجرای سقف تیرچه و بلوک نیاز به کادر ماهر دارد. از سقف تیرچه بلوک در دهانه های بزرگ نمی توان استفاده نمود .

سقف چوبی : چوبی اجرای راحت و کم هزینه ای دارد. در واقع ، چوب وزن ساختمان را کاهش داده و میزان خسارت هنگام زلزله را کم می کند .سقف چوبی با محیط زیست سازگاری دارد. سقف چوبی عایق صوتی خوبی است و تحمل نیرو های فشاری و کششی را دارد. سقف های چوبی در برابر نفوذ موریانه و آتش سوزی مقاوم نیستند و در همه ی مناطق استفاده نمی شوند .

سقف تیرچه کرومیت : تیرچه کرومیت برای دهانه های حدود 6 متر قابل اجراست .سقف تیرچه کرومیت علاوه بر اجرای آسان ، وزن وهزینه کمی دارد. برای اجرای سقف تیرچه کرومیت به کادر مجرب نیاز است .

سقف کامپوزیت : کامپوزیت برای دهانه های حدود 7 متر قابل اجراست. سقف کامپوزیتی امکان اجرای چند سقف به طور همزمان را می دهد . اجرای پرسرعت ،کاهش وزن سازه ،کاهش مصرف بتن و عدم نیاز به شمع بندی از مزایای سقف کامپوزیت می باشد . اجرای سقف کامپوزیت هزینه بالایی نیاز دارد. به دلیل داشتن لرزش برای ساختمان های مسکونی مناسب نیست.

سقف وافل : وافل برای دهانه های 15متر قابل اجراست . سقف وافل اجرای پرسرعت و هزینه نسبتا کمی دارد. اجرای سقف وافل به کادر مجرب نیاز دارد . سقف وافل برای ساخت طبقات زیاد و هم چنین مناطق بادخیز مناسب نمی باشد .

سقف یوبوت :  یوبوت برای دهانه های 12متر قابل اجراست. سقف یوبوت اجرای پرسرعت و هزینه زیادی دارد . سقف یوبوت سبک است در نتیجه نیروهای افقی زلزله را کاهش می دهد .قالب های یوبوت به تنهایی مقاومت زیادی ندارند و باید با احیاط حمل شوند .