• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

انواع شیرآلات

در انتخاب شیرآلات در ساختمان باید در ابتدا به جنس شیرآلات و بعد از آن به قیمت آن بپردازیم البته باید توجه داشت که قیمت شیرآلات بسیار متفاوت است نکته حائز اهمیت این است که بهترین جنس انتخاب شود. ویژگی های زیر در انتخاب شیرآلات دارای اهمیت هستند:عدم زنگ زدگی، فاقد سرب بودن، مقاومت بالا در برابر ضربه، مقاومت در برابر دمای بالا، مقاومت به تغییر رنگ و زنگ زدگی در اثر شرایط محیطی و مواد شیمیایی، عدم تغییر در رنگ و مزه. بعد از بررسی این ویژگی‌ها از نظر عملکرد و ظاهر به بررسی انواع شیر آلات می‌پردازیم.

در ابتدا برای انتخاب شیرآلات باید به ملاک هایی توجه کنیم. مهم‌ترین ملاک در انتخاب شیرآلات کارایی آسان آن‌ است بنابراین هنگام خرید باید دقت کرد که شیرآلات انتخابی کاربردی باشد و فقط با توجه به ظاهر آن را انتخاب نکنیم.

براساس ظاهر، شیرآلات به انواع زیر تقسیم میشوند:

1-اهرمی
2-دو دستگیره ای
3-ایستاده و دیواری
4-هوشمند
5-دیجیتالی

شیرآلات اهرمی:

امروزه استفاده از شیرآلات اهرمی بیشتر مورد استقبال است زیرا دیگر لازم نیست که گرمی و سردی آب را خود ما تنظیم کنیم بلکه این شیرآلات فقط یک دستگیره یا یک اهرم دارند وبا چرخش اهرم دما و فشار آب تنظیم می شود.

شیرآلات دو دستگیره ای :

درواقع شیرآلات دو دستگیره ای قدیمی‌ترین شیرآلاتی مورد استفاده هستند. برای مکان‌های عمومی به دلیل تماس زیاد دست با شیرآلات استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود. در این شیرآلات تنظیم فشار و دمای آب توسط دو دستگیره یا دو اهرم انجام می‌شود.

شیرآلات ایستاده و دیواری:

درواقع ازنظر مکان قرارگیری شیرآلات دو مدل وجود دارد شیرآلات ایستاده برای نصب روی سینک یا روشویی سرویس‌های بهداشتی مناسب هستند و شیرآلات دیواری برای توالت و حمام مناسب هستند.

شیرآلات هوشمند:

همان شیرآلات چشمی اند این شیرآلات بیشتر در محیط‌های عمومی مورد استفاده قرار می گیرند چون برای رعایت بهداشت بسیار مناسب هستند،در مکان‌های عمومی استفاده میشنود. همچنین برای صرفه‌جویی در آب هم پیشنهاد می‌شوند. البته استفاده از این شیرآلات در منزل مسکونی توصیه نمی‌شود به این دلیل که در منزل مسکونی ما نیاز داریم که گرمی و سردی آب را تنظیم کنیم که با این شیرآلات اینکار کمی مشکل است. مکانیسم عملکرد این شیرآلات به این‌گونه است که سنسوری درون‌ آن تعبیه شده است که با دریافت امواج مادون قرمز اجازه خروج آب را می دهد. برای مخلوط کردن و تنظیم آب سرد و گرم هم یک اهرم در کنار این شیرها قرار دارد. شیرآلات هوشمند یا چشمی به وسیله برق و باطری کار می‌کنند.

شیرآلات دیجیتال:

جدیدترین انواع شیرآلات هستند و هم‌اکنون در بازار فقط انواع خارجی آن موجود است. شیرآلات دیجیتال مجهز به یک صفحه نمایشگر هستند که می‌توان قطع و وصل شدن جریان آب فشار و دمای آن را تنظیم کرد.

شیرآلات پدالی :

شیرآلات پدالی هم مثل شیرآلات هوشمند برای مکان‌های عمومی مثل فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها، مدارس و غیره بهترین گزینه هستند.برخلاف شیرآلات هوشمند نیاز به انرژی برق و باتری ندارند و فقط کافی است پای خود را روی پدالی که زیر روشویی تعبیه‌شده است فشار دهید و تنظیم فشار آب خروجی هم متناسب با میزان فشار دادن پدال است.

شیرآلات پیسوار :

این شیر آلات نقش یک رابط را بین شیر آب مخلوط و لوله‌کشی ایفا می‌کنند. این شیرآلات اغلب از جنس برنج هستند. در حال حاضر تولید کنندگان یک فیلتر درون شیرهای پیسوار قرار می‌دهند که از جنس استیل ضدزنگ است و مانع از ورود ناخالصی‌ها به داخل شیر می‌شود. این شیرآلات به‌منظور پر کردن سیفون ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
بعد از این‌که انواع شیرآلات را از نظر عملکرد و مدل بررسی کردیم الان می‌خواهیم بدانیم که کدام مدل شیر برای چه مکانی مناسب است.

1-آشپزخانه:شیرآلاتی که در آشپزخانه مورداستفاده قرار می‌گیرد به دو صورت علم ثابت و متحرک ساخته می شود هنگام انتخاب شیر با علم ثابت باید ارتفاع ظرف‌شویی را مدنظر قرار دهیم به گونه‌ای که به آسانی بتوان ظروف را شستشو داد شیر ظرف‌شویی باید ترجیحاً بلند باشد و به شیلنگ و سر دوش متحرک مجهز باشد. همچنین در انتخاب شیرآلات آشپزخانه باید به آسان بودن حرکت سر دوش، رسوب زدایی و حرکت شلنگ متحرک توجه نمود.

انتخاب شیرآلات برای آشپزخانه نه‌تنها ازنظر راحتی و عملکرد مهم است بلکه از نظر زیبایی‌شناسی هم دارای اهمیت است. برای انتخاب یک شیر ظرف‌شویی مناسب باید به چند نکته توجه کنیم اول اینکه شیر مورد استفاده بهتر است سنگینی داشته باشد. شیرآلات سبک‌وزن ازنظر جنس و کیفیت نامطلوب هستند. شیر ظرف‌شویی بهتر است از جنس برنج باشد و دقت شود که جنس انتخابی بدون سرب باشد. ویژگی بعدی که باید به آن توجه کرد، جنس مغزی و کارتریج مورد استفاده در شیرآلات است و در اخر از نظر ظاهری شیر ظرف‌شویی باید ارتفاع بیشتری از شیرآلات دیگر داشته باشد.

شیرآلاتی که هم‌اکنون بر روی ظرف‌شویی مورد استفاده قرار می‌گیرند میتوانند از انواع زیر باشند:
1- اهرمی ساده :که قبلاً به توضیح در مورد آن پرداختیم مزیتی که شیرهای اهرمی ساده دارند طراحی شیک و مدرن آنها است همچنین کار با این شیرآلات آسان است و چکه کردن در شیر اهرمی به ندرت اتفاق می‌افتد.
2- شیرآلات شاوری یا شلنگدار:شیرآلات شاوری کمک می‌کنند که علاوه بر شستشوی مواد در زیر شیر، بتوان اطراف سینک را هم شستشو داد.

3- شیر ظرف‌شویی فنری :این مدل هم دقیقاً امکان شستشوی تمام سطوح سینک را فراهم می کند. همچنین دکمه مشکی روی دهانه شیر قرار دارد که نحوه پخش آب را تغییر می دهد.
4-مدل شیر ظرف‌شویی چرخشی: درواقع یکی از جدیدترین مدل‌هایی است که به بازار آمده است.در این مدل دو لوله افقی و موازی به گونه ای قرار گرفتند که چرخش سیصد و شصت درجه، در دو محور را پوشش می دهند به این ترتیب می‌توانید به تمام نقاط سینک دسترسی داشته باشیم.

5-شیرآلات دومنظوره: با خرید این شیرآلات می‌توانید هم‌زمان به آب شهری و آب تصفیه دسترسی داشته باشیم برای استفاده فقط کافی است که اهرم مورد نظر را حرکت دهیم.

2-شیرالات حمام:مهم‌ترین نکته‌ای که در انتخاب شیر حمام مورد توجه قرار می‌گیرد نوع سوپاپ تغییر جهت آب است که آن را از حالت دوش به حالت وان تبدیل می‌کند این سوپاپ‌ها با فشار آب کار می کنند که البته امروزه سوپاپ‌های تولیدشده به فشار آب وابسته نیستند.

3-شیرآلات روشویی:
لوله یا قسمت خروجی آب در این شیرالات باید به گونه‌ای باشد که براحتی بتوان دست‌ها را شستشو داد. ارتفاع آن نیز باید به اندازه‌ای باشد که دست‌ها به کاسه روشویی برخورد نکنند و شست‌وشو به‌راحتی انجام شود.