انواع پنجره
از زمانهای دور تاکنون پنجرهها وسیلهای برای تهویه هوای داخل ساختمان و همچنین انتقال نور طبیعی به داخل آن بودهاند. مساحت انتخابشده برای پنجره باتوجه به اقلیم ناحیه متغیر است همچنین امروزه از نظر زیباشناسی ابعاد و ظاهر پنجرهها بسیار حائز اهمیت است. بهطورکلی پنجره ها از سه دسته قطعات تشکیل شده اند:دسته اول قاب یا فریم پنجره، دسته دوم شیشه پنجره و دسته سوم یراق آلات. که در ادامه به بررسی این 3گروه میپردازیم.
1-قاب پنجره :
پنجرهها از نظر مصالح قاب نیز به سه دسته تقسیم می شوند ک شامل1- پنجرههای چوبی2- پنجرههای فلزی (که خود شامل پنجرههای آهنی و آلومینیومی می باشد) 3-پنجرههای کامپوزیت( که خود شامل پی وی سی و یو پی وی سی می باشد) همچنین باید اضافه کرد که تمامی مصالحی که معرفی خواهند شد قابلیت ساخت پنجره به صورت دوجداره یا چند جداره را دارا هستند.
قابهای چوبی:
قاب های چوبی جزو قدیمیترین مصالحی هستند که از قدیم در ساختمانها استفاده میشدند و امروز هم به دلیل مزایای زیادی که دارند همچنان مورد استفاده قرار میگیرند. چوب یک متریال طبیعی است به همین علت طرفداران زیادی دارد، رنگ پذیر است و این ویژگی سبب میشود متناسب با سلایق مختلف مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر ویژگیهای چوب نارسانا بودن آن است این مشخصه منحصر به فرد باعث شده چوب به عنوان متریال مناسب جهت عایق کردن محیط مورد توجه و استفاده قرار گیرد.استفاده از چوب به عنوان قاب پنجره به همراه شیشه دوجداره نقش به سزایی در عایق کردن محیط دارد. البته چوب معایبی هم دارد از جمله احتمال آتشسوزی و احتمال لانهگزینی حشراتی مانند موریانه که این معایب با انجام اصلاحات بر روی چوب قابل پیشگیری هستند.
قابهای فلزی:
مورد بعدی که بررسی میشود پنجرههای با قاب فلزی هستند که خود شامل دو گروه قابهای آهنی و قابهای آلومینیومی میباشند.
اول از همه به بررسی پنجره آهنی میپردازیم که تقریباً میتوان گفت امروزه استفاده از پنجره آهنی منسوخ شده است. دلایل زیادی برای منسوخ شدن پنجره آهنی وجود دارد از جمله سنگینی بیش از حد قاب پنجره و حمل و نصب مشکل آن، بالا رفتن قیمت آهن، مقاوم نبودن آهن در برابر رطوبت هوا و زنگ زدگی، رسانا بودن آهن که باعث میشود براحتی گرما بین فضای داخل و خارج انتقال یابد که این مشکل حتی با شیشه دو جداره هم حل نمیشود.
در مقابل قابهای آهنی، قابهای آلومینیومی بررسی میشود. پنجرههای با قاب آلومینیومی برخلاف قاب آهنی از گذشته تا الان مورد استقبال بوده است. از مزایای این نوع قاب میتوان به 2مورد زیر اشاره کرد:
1-مقاومت در برابر رطوبت هوا و زنگ زدگی
2- سبک بودن، این ویژگی سبب میشود حمل و نقل و نصب این قابها به راحتی انجام گیرد.
از معایب این قابها میتوان به رسانا بودن اشاره کرد، قابهای آلومینیومی مانند قابهای آهنی، رسانا بوده و باعث هدر رفت زیاد انرژی میشوند که البته این ویژگی در نوع جدیدی از پنجرههای آلومینیومی به نام پنجره آلومینیومی ترمال بیک اصلاح شده است. در این پنجره تیغههای پلیآمید به هم متصل شده و درواقع یک حالت دوجداره را ایجاد میکنند، در نتیجه این تغییر، پنجره هم عایق حرارت و هم عایق صوت میشود و علاوه بر آن استحکام و طول عمر پنجره هم بیشتر شد البته باید توجه کرد که این پنجرهها افزایش قیمت چشمگیری نسبت به پنجرههای آلومینیومی ساده دارند.
قاب های یو پی وی سی
در ساخت این قابها از دو یا چند متریال ترکیبی استفاده میشود و باعث بهبود عملکرد آن نسبت به سایر قابها میشود. یوپیویسی درواقع پلاستیکی قوی و سبک است که در صنعت بکار گرفته میشوند. قابل بازیافت هستند و میتوانند نقش چوب و فلز را بهعنوان پروفیل پنجره ایفا کنند. امروز تولید پنجرههای یو پی وی سی رونق زیادی دارد چون مزایایی نسبت به سایر قابهای پنجره دارند که در زیر به مزایای این قابها اشاره میکنیم.
1-دارای طرحها و رنگهای متنوعی هستند
2- استقامت فیزیکی بالایی دارند و در شرایط جوی متفاوت قابل استفاده هستند.
3-یک ویژگی منحصربهفرد آنها قابل بازیافت بودنشان است و باعث میشود در حفاظت از محیط زیست نقش به سزایی ايفا کنند.
4-عایق صوتی بسیار خوبی هستند. همچنین عایق گرما و سرما هستند و از ورود انواع آلودگی و گرد و غبار به فضای درون ساختمان جلوگیری می کنند.
5- غیر قابل اشتعال هستند .
6-از نظر وزنی سبک هستند و به همین دلیل امکان جابجایی و نصب آنها آسان است.
شیشه پنجره
بعد از بررسی فریم پنجره،به معرفی انواع شیشه پنجره میپردازیم،.
شیشه درواقع وظیفه عبور نور را به عهده دارد، همچنی انتخاب شیشه مناسب از نظر عایق کردن محیط و کاهش اتلاف انرژی و هزینه بسیار با اهمیت است. شیشه انواع مختلفی دارد که شامل: تک جداره دوجداره، هوشمند و غیره میباشد. امروزه رایج ترین و مطلوبترین شیشه مورد استفاده، دوجداره است.
شیشه ساده یا تک جداره
این شیشه درواقع از قدیمالایام استفاده میشود جزو اولین و سادهترین نوع شیشه برای استفاده به عنوان پنجره بوده است. ضخامت مورد استفاده معمولاً از دو تا بیست میلیمتر میباشد، شیشع های ساده خود انواع مختلفی دارند از جمله مدلهای مشجر و طرح دار که این مدل های مشجر و طرح دار، برای محدود کردن دید در نواحی خصوصی خانه استفاده میشوند. همچنین مدل رفلکس و انعکاسی که با اضافه کردن یک ماده بر روی شیشه تخت ساخته شده و باعث رفلکس نور خورشید در روز میشود.
شیشه دوجداره :
شیشه دوجداره امروزه بسیار پرکاربرد است،عایق خوبی در برابر صدا و حرارت میباشد و همین ویژگی باعث میشود محل مورد نظر از آرامش بیشتری برخوردار باشد. امروزه علاوه بر شیشههای دوجداره از شیشههای چند جداره هم استفاده میشود.
شیشه مات شونده یا هوشمند:
این شیشه با استفاده از طلق پی دی ال سی که در آن به کار رفته است میتواند به سرعت و به کمک جریان برق مات یا براق شود و کاربرد آن برای ایجاد حریم خصوصی است.
شیشههای سکوریت:
شیشههای نشکن یا شیشه های سکوریت با حرارت دادن در فرایند ساخت به مقاومت بسیار بالایی میرسند و به نوعی شیشه نشکن به حساب می آیند.
شیشه لمینت: در ساختار خود لایه طلق مانند دارد و این لایه باعث میشود که در هنگام شکستن با الگوی عنکبوتی بشکند و تکههای شیشه پرت نشود.
یراق آلات :
نکته قابل توجهی درمورد یراق آلات وجود ندارد به جز اینکه کمک میکنند تا نحوه باز و بسته شدن پنجره را انتخاب کنیم و به نوعی با توجه به سلیقه و دکوراسیون محل موردنظر قابل تغییر هستند. انواع پرکاربرد یراق آلات شامل: بازشو یکطرفه، بازشو دو لنگه،بازشو کشویی بازشو آکاردئونی، بازشو کلنگی و بازشو محوری می باشد.
جهت استعلام هرکدام یک از موارد ذکر شده با کلینیک فرازسازه در ارتباط باشید.
آخرین دیدگاه ها