• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

انواع کفپوش سنگی:

کفپوشهای سنگی به صورت کلی شامل دو نوع سنگهای طبیعی و مصنوعی هستند در این مقاله ضمن معرفی این دو گروه و انواع آن به بررسی مزایا و معایب استفاده از آنها میپردازیم.

کف‌پوشهای سنگی طبیعی:

از قرن‌های گذشته تاکنون از سنگ‌های طبیعی به عنوان کف‌پوش ساختمان‌ها استفاده می‌شود. سنگ‌های طبیعی علاوه بر زیبایی ذاتی از مقاومت بالایی برخوردارند و نیاز به نگهداری کمتری نسبت به سایر کف پوش‌ها دارند. ثبات رنگ، مقاومت در برابر خش پذیری جلا پذیری. نظافت و نگهداری آسان از جمله ویژگی‌هایی است که آنها را نسبت به کف‌پوش‌های دیگر برتری می دهد.

کف‌پوش‌های سنگی انواع مختلفی دارند که می‌توان به سنگ‌های آهکی، گرانیت، مرمر، مرمریت، تراورتن اشاره کرد.

سنگ مرمر

سنگ مرمر در واقع نوعی سنگ آهکی است که جزو بهترین و پرکاربردترین سنگها به عنوان کفپوش ساختمان‌های مسکونی محسوب میشود. این سنگ دارای سطحی براق و لغزنده است و زیبایی خاصی به محیط میدهد، لازم به ذکر است که به دلیل استحکام، مرغوبیت، زیبایی و طبیعی بودن هزینه استفاده از این نوع سنگ در ساختمان بالا میباشد. بااین‌وجود نگهداری از این نوع سنگ نسبت به سنگ‌های دیگر کمی سخت‌تر است چراکه این سنگ ممکن است خش بیافتد و گرد و خاک را به خودش جذب می‌کند. همچنین باید توجه داشته باشیم که به‌هیچ‌عنوان از مواد سفیدکننده و اسیدی به عنوان پاک کننده بر روی سطوح استفاده نکنیم چراکه این مواد باعث حل شدن و فرسایش این سنگ می‌شوند.این سنگ‌ها لیز و لغزنده هستند و به همین دلیل برای محیط‌های مرطوب مثل حمام، سرویس بهداشتی و کف استخرها مناسب نیستند.

سنگ گرانیت:

اگر به دنبال کف‌پوش مناسبی برای محل زندگی خود هستید که هم از مقاومت خوبی برخوردار باشد و هم از کسانی هستید که طرف‌دار مواد و مصالح طبیعی هستند و دنبال زیبایی چشمگیر هستید حتماً سنگ گرانیت را به شما توصیه می‌کنیم. کفپوشهای گرانیتی در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند به همین دلیل برای مکان‌هایی که دارای گرمایش از کف هستند جزو بهترین مصالح به شمار می‌روند این کف‌پوشها به دلیل زیبایی طبیعی مقاومت خوب، تنوع در طرح و رنگ از محبوبیت خاصی برخوردارند کفپوش‌های گرانیتی دارای رنگ‌های متنوعی ازجمله مشکی،سبز، آبی، صورتی می باشند هرچند که باید به این نکته دقت شود که استفاده از سنگ‌های گرانیتی و به‌طورکلی انواع سنگ از هزینه بالایی برخوردار است.سطح کف‌پوش‌های گرانیتی براحتی قابل تمیز شدن است ولی در این مورد هم باید توجه کرد که از مواد شوینده مناسب استفاده کرد و مطلقاً از مواد اسیدی و قلیایی برای تمیز کردن سطوح استفاده نکنید.

کف‌پوش سنگی آهکی:

این نوع کفپوش دارای رنگ‌های ملایم و سبک و در طیف خاکستری میباشد و به همین دلیل مناسب افرادی است که در طراحی داخلی محیط کار یا سکونت خود به دنبال رنگ‌های مات و ملایم هستند. این نوع کفپوش بسیار ساده و شیک بوده و بیشترین کاربرد آن در لابی مجتمع های مسکونی است.

کفپوش تراورتن :

تراورتن هم نوعی سنگ آهکی با ظاهری سفیدتر میباشد. سطح ماتی دارد و اغلب در فضاهای باز استفاده می‌شود. برای این‌که بتوانیم این سنگ را در داخل فضای خانه استفاده کنیم باید به آن مقداری رزین اضافه کنیم چراکه این سنگ‌ها به دلیل خلل و فرج زیاد از استحکام کمتری نسبت به سنگ‌های گرانیتی و مرمر برخوردار هستند و به همین دلیل بیشتر جنبه تزئینی داشته یا در مکان‌های کم‌رفت‌وآمد تر استفاده می‌شوند. تراورتن برخلاف گرانیت سطح خنکی دارد و گرما را به خود جذب نمیکند. لازم به ذکر است که معادن این سنگ در کشور خودمان وجود دارد.

کفپوش مرمریت :

نکته قابل توجه این است که سنگ مرمریت به‌هیچ‌عنوان با سنگ مرمر یکی نیست. علی‌رغم این‌که افراد این دو سنگ را با هم اشتباه می گیرند ولی باید بدانیم که سنگ‌های مرمر حاصل تغییرات صورت گرفته روی سنگ‌های تراورتن و سنگهای مرمریت از دگرگونی سنگ آهک به وجود آمده اند. همچنین از نظر بافت این دو نوع سنگ با هم تفاوت‌های زیادی دارند درواقع مرمر ها نسبت به مرمریت ها دارای بافت فشرده تری هستند.

از جنبه‌های زیبایی این سنگ‌ها وجود رگه هایی است که ارزش و زیبایی دوچندانی به آنها میدهد که البته این رگه‌ها ناشی از وجود برخی ناخالصی‌ها در کانی اصلی سنگ میباشد. سنگ مرمریت درواقع یکی از لوکس‌ترین متریال هایی است که سال‌های سال مورد استفاده بوده و نماد ساختمان‌های لوکس و گران‌قیمت است از این سنگها برای مجسمه‌سازی، حکاکی و سایر تزئینات استفاده می‌شود.این سنگ ها تنوع رنگی بالایی دارند و به طور کلی می‌توانیم آنها را در رنگ‌های کرم، صورتی، سبز، قرمز، قهوه ای، سیاه و رنگ‌های دیگر مشاهده کنیم.

بطور کلی سنگ‌های مرمریت به سه نوع مرمریت چینی، مرمریت کریستالی و مرمریت ابری تقسیم می‌شوند. البته باید اشاره کرد که دسته‌بندی دیگری هم برای این سنگ‌ها وجود دارد که درواقع به منشأ آن‌ها بستگی دارد که شامل مرمریت خوی، کاشمر، هرسین آباد، سمیرم و غیره می‌باشد. نکته قابل‌توجه درباره سنگ‌های مرمریت عدم مقاومت این سنگ‌ها در برابر ضربه و بویژه خراش است برای همین استفاده از این نوع سنگ را به‌عنوان کف‌پوش اماکن پررفت‌وآمد محدود می‌کند همچنین به دلیل عدم مقاومت این سنگ در برابر مواد اسیدی نمی‌توان از این سنگ‌ها در نمای ساختمان‌ و در سرویس‌های بهداشتی و حمام استفاده کرد.

سنگ‌های مصنوعی:

در واقع سنگ‌های مصنوعی از سنگ‌های طبیعی ساخته شده‌اند که البته مواد مواد و ترکیبات دیگری مانند سیمان و مواد پلیمری به آنها اضافه شده است که همین مواد باعث شده سنگ‌های مصنوعی هم از نظر قیمت و هم از نظر ضخامت و کاربرد با سنگ‌های طبیعی تفاوت داشته باشند. همچنین سنگ‌های مصنوعی مقاومت بیشتری نسبت به گرما دارند و همین امر موجب استفاده از انها در مکان‌هایی است که حرارت بالایی دارند، مانند شومینه،کوره،تنورو غیره.

از انواع سنگ‌های مصنوعی می‌توانیم به سنگ مصنوعی سمنت پلاست، سنگ مصنوعی اونیکس کالچرد مالبر، سنگ مصنوعی کورین، سنگ مصنوعی مشابه کورین، سنگ مصنوعی کوارتز، سنگ مصنوعی مشابه کوارتز و کف‌پوش یکپارچه پلیمری و صنعتی اشاره کرد.

 

کلینیک فراز سازه مفتخر به ارائه انواع سنگ ها می باشد.