بلوک چیست؟
بلوک های سیمانی از ترکیب موادی همچون سیمان، آب، شن، ریزدانه و ماسه و یا انواع سنگدانه هایی که مناسب این کار هستند تشکیل میشود در کنار ترکیب این مواد لرزاندن و متراکم کردن مخلوط و نگهداری از آنها در محیط مناسب از دیگر کارهای مورد نیاز میباشد.
شکل کلی بلوک های سیمانی به دو صورت می باشد توخالی و توپر که از آنها می توان در دیوارهای خارجی و داخلی باربر و غیر باربر و در تیغه های جداکننده و یا سقفهای تیرچه بلوکی استفاده نمود اگر دسترسی به تولید آجر سخت باشد از بلوک های سیمانی استفاده می شود.
این نوع متریال دارای مزایایی همچون صرفهجویی در مصرف مصالح صرفهجویی در وقت حملونقل آسان و عایق بودن نسبت به حرارت و صوت می باشد بلوکهای سیمانی را با توجه به وزن آنها میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد بلوک هایی که از شن و ماسه طبیعی رودخانه یا شکسته شده استفاده می شوند که وزن ویژه معمولی آنها در هر مترمکعب حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم می باشد نوع دوم بلوک هایی با وزن ویژه پایینتر هستند که در هر مترمکعب آنها ۱۶۸۰ کیلوگرم می باشد و این دسته از بلوکها را جزء بلوک های سبک به حساب میآوریم البته این نکته را در نظر داشته باشید مقاومت بلوک های سبک با توجه به وزنی که در آنها کم میشود با بلوک های معمولی آنچنان کاهش چشمگیری ندارد در ساختن این بلوکها از دانههایی مانند پوکه معدنی و پوکههای ساختگی استفاده می شود.
خریداران محترم در نظر داشته باشند بلوک های مورد مصرف در هر پروژه باید دقیقاً مطابق با مشخصات فنی و نقشههای ساختمان موردنظر شما باشد تا از لحاظ ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی شکل ظاهری و ابعاد متناسب با ساختمان شما ارائه گردد.
انواع بلوکها:
بلوکهای سقفی: بلوک هایی که حداقل پانزده میلیمتر باشند را بلوک سقفی گویند که۵/۱۷ میلیمتر عرض تکیهگاه بلوک سقفی بر روی تیرچه می باشد.ازآنجاییکه این نوع تیغه بسیار نازک میباشد و به منظور حفظ استحکام بلوکهای سقفی مصرف سیمان در این نوع بلوک بیش از بلوک دیواری می باشد.
بلوکهای نما دار:
نکتهای که در تولید بلوک های نمادار بسیار مورد توجه میباشد این است که سطوح این نوع بلوک باید بسیار صاف باشد برای صاف بودن سطوح، مصرف سیمان را قدری بیشتر از بلوک های معمولی در نظر میگیرند.
بلوکهای سبک:
مواد اصلی تشکیلدهنده بلوکهای سبک، انواع بتن سبک ازجمله بتنهای گازی و سبک دانه می باشند.از آنجایی که کاهش وزن و بار مرده و عایق شدن حرارتی و صوتی در ساختمان ها اهمیت بسیار بالایی دارد لذا از بلوکهای سبک دیواری و سقفی استفاده می گردد وزن ویژه این نوع بلوکها از ۱۲۰۰ تا ۱۴۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
انواع روشهای عمل آوری بلوک سیمانی:
عملآوری با آب: در این روش باید بهصورت منظم و با احتیاط آبپاشی انجام شود و از بلوک در برابر نور باد و باران مراقبت گردد که این روش حدوداً یک هفته زمانبر است.
عملآوری با گرما در این روش بلوک ها را پس از شکل دهی در مقابل هیترهای برقی و بادبزنهای برقی قرار میدهند و باید از بلوک ها در برابر رویارویی با جریان هوای آزاد مراقبت گردد همچنین رطوبت موجود در بلوک ها نیز مورد توجه است.
سریعترین نوع عملآوری بلوک های سیمانی به این صورت است که بلوک ها را در اتاقک های مجهزی قرار می دهند که در آن محیط بلوکها در معرض بخار آب قرار میگیرند در این اتاق کاهش و افزایش دما خیلی آرام انجام میشود و رطوبت بلوک سیمانی حفظ میگردد کلیه مراحل این پروسه یک روز زمان میبرد.
در هنگام کار با بلوکهای سیمانی این موارد را مورد توجه قرار دهید:
جهت حفظ چسبندگی بلوکها در هنگام کار دائماً آنها را خیس کنید تا رطوبت آنها حفظ گردد:
– از بلوک های هم عرض استفاده نمایید.
– بلوک چینی را از ابتدا و انتهای یک دیوار شروع کرده و در وسط دیوار آن را خاتمه دهید.
– برای بالا بردن مقاومت بلوک های سیمانی میلگرد های فلزی را داخل سوراخهای بلوک جای دهید به این روش مسلح کردن گویند.
لازم به ذکر است یکی از تخصصیترین و باکیفیتترین متریال های ساختمانی که توسط کلینیک فراز سازه تامین و تولید میگردد بلوکهای سیمانی میباشد جهت کسب اطلاعات بیشتر با مادر ارتباط باشید.
آخرین دیدگاه ها