• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

خانه هوشمند

تقریبا همه ما به نوعی از هوشمند سازی در فعالیت های روزمره استفاده می کنیم درهای اتوماتیک پارکینگ ها، ساعت های زنگ دار، تایمر اجاق گاز، ریموت کنترل ها و … . اما وقتی صحبت از خانه هوشمند می کنیم منظورمان چیزی بیشتر از این هاست.
خانه هوشمند فرمت مسکونی ساختمانهای اتوماتیک شامل کنترل و اتوماسیون تمام فناوری ‌های تعبیه شده در آن است.

خانه هوشمند

در حقیقت خانه هوشمند خانه‌ای است که در آن لوازم خانگی، نورپردازی، گرمایش، تسویه هوا، تلویزیون، کامپیوتر، سیستمهای تفریحی، سیستمهای امنیتی و دوربین‌ها، قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر بوسیله اینترنت و کنترل از راه دور با استفاده از موبایل، تبلت یا کامپیوتر باشند.

یک خانه هوشمند به زبان ساده، خانه یا ساختمان مدرنی است که همه اجزا و لوازم برقی آن به وسیله یک سیستم مرکزی یکپارچه شده و به خوبی با هم کار می کنند. در خانه هوشمند شما به راحتی می توانید همه چیزِ خانه را از هرکجایی که هستید حتی اگر آن سر دنیا باشید به راحتی کنترل کنید. می توانید برای بخش های مختلف خانه برنامه های از پیش تعیین شده داشته باشید یا در زمان هایی که خانه نیستید بر بخش های مختلف خانه نظارت کنید.

***

سیستم هوشمند سازی ساختمان در ایران و بسیاری از نقاط مختلف جهان امروزه بسیار مورد توجه بوده و از اجزای مختلفی در هوشمند سازی ساختمان ها استفاده می شود. انواع سیستم های هوشمند به شکل کاملا ویژه و اصولی توسط افراد با تجربه در منازل و ساختمان های مختلف برای هوشمند سازی آن ها مورد استفاده قرار می گیرند که می توان هر کدام از آن ها را با توجه به تکنولوژی روز نصب نموده و از داشتن ساختمان هوشمند و عالی بهره مند شد. ایجاد یک خانه هوشمند دیگر تنها یک پروژه دلهره‌آور و گران‌قیمت نیست. امروز فناوری‌ها به‌حدی کاربرپسند شده‌اند که تقریباً هر کاربری به‌راحتی می‌تواند این تجهیزات را در خانه خود به‌کار گیرد. علاوه بر آن، استفاده از این تجهیزات نسبت به یک سال پیش بسیار مقرون ‌به‌صرفه‌تر شده است و مقرون به‌صرفه‌تر از این هم خواهد شد. شما می‌توانید تمام آن‌چه نیاز دارید، به‌راحتی تهیه کنید.

مدیریت هوشمند ساختمان:

برای اینکه خانه هوشمند به خوبی کار کند بخش های مختلفی کنار هم قرار می گیرند و مجموعه ای هوشمند را ایجاد می کنند. این بخش ها با هم مرتبط هستند و به خوبی با هم کار می کنند تا خانه هوشمند هم به خوبی کار کند.مدیریت هوشمند ساختمان از پنج بخش عمده و اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

1. کنترل کننده مرکزی (قلب مرکزی سیستم )

تجهیزاتی که در بخش کنترل کننده مرکزی طبقه بندی می شوند، درحکم قلب سیستم عمل می کند.تمامی تجهیزات دیگر از طریق پروتکل های ارتباطی با این دستگاه در ارتباط هستند.این دستگاه وظیفه هماهنگی تجهیزات را طبق برنامه ای که کاربران به آن می دهند، بر عهده دارد.برای ارتباط تجهیزات با یکدیگر و با کنترل کننده مرکزی، نیاز است راه ارتباطی مشخص و تعربف شده ای وجود داشته باشد.پروتکل ارتباطی مسیری استاندارد و قابل قبول برای تمامی اجزای سیستم است تا اطلاعات را بین خود جا به جا کند. همه اجزای خانه هوشمند از طریق کنترل کننده ی مرکزی با هم در ارتباطند و همه فرمان ها به واسطه کنترل کننده مرکزی برای اجزای مختلف خانه ارسال می شود. این دستگاه مرکزی مثل بازیکن خط حمله خانه هوشمند است. اطلاعات را از دستگاه های موجود در خانه دریافت کرده و همه چیز را در خانه کنترل می کند.

2. پروتکل (های) ارتباطی

برای اینکه بخش های مختلف خانه هوشمند بتوانند به راحتی با هم و با کنترل کننده مرکزی ارتباط برقرار کنند، لازم است راه ارتباطی مشخص و تعریف شده ای وجود داشته باشد. پروتکل ارتباطی در واقع مسیری استاندارد و قابل قبول برای همه بخش های سیستم است تا بتواند اطلاعات را بین خودشان جا به جا کنند. این مسیرهای ارتباطی هم بی سیم هستند و هم با سیم.

در یک تقسیم کلی این پروتکل های ارتباطی را به دو نوع باسیم و بی سیم می توان تقسیم بندی کرد. سیستم های که از پروتکل های بدون سیم استفاده می کنند، نیازی به بسترسازی ویژه نخواهند داشت. لذا علاوه بر خانه های ساخته شده، در خانه های در حال ساخت نیز قابل نصب هستند. استفاده از کلید لمسی هوشمند از راهکارهای هوشمند سازی ساختمان به صورت بی سیم میباشد. با داشتن بستر اینترنت مناسب و این کلیدها می توان روشنایی خانه را از راه دور کنترل نمود . همچنین کنترل سیستم سرمایش و گرمایش از دیگر امکانات این سیستم کنترلی می باشد. بهترین پروتکل ارتباطی بی سیم برای ارتباطات ذکر شده پروتکل RF یا امواج رادیویی میباشد. عمده تفاوت بین نسل های خانه های هوشمند ناشی از تفاوت در پروتکل های ارتباطی و نیز کنترل کننده های مرکزی می باشد.

3. حسگر ها (سنسورها)

سنسورها ابزارهایی هستند که از وضعیت های مختلف خانه مانند نور، دما، رطوبت یا وجود دود گزارش می دهند . و این گزارش ها را به کمک پروتکل های ارتباطی به کنترل مرکزی ارسال می کنند و امکان اعمال سناریو های از پیش برنامه ریزی شده را فراهم می کنند. مثلا اگر دما تا اندازه ای مشخص افزایش یابد سیستم سرمایش خود بخود روشن می شود.

سنسورها، یکی از ارکان مهم سیستم های هوشمند هستند که گزارش وضعیت محیط را به سیستم منتقل می کنند. این اطلاعات  شامل دما، شدت نور، رطوبت، وجود دود، حضور افراد و غیره باشد. گروه عملگرها از اجزای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان، در واقع لایه اجرایی سیستم هستند.  فرمان ها و دستورات کاربر و نیز برنامه های از پیش تعریف شده روی این تجهیزات نمایان می شود. از تجهیزات این گروه می توان از رله ها و سوییچ ها یاد کرد.

4. واسط کاربر(User Interface)

ابزار هایی که کاربران خانه می توانند به کمک آن ها با خانه هوشمند ارتباط برقرار کنند، رابط های کاربری خانه هوشمند  هستند. این ابزارها از ریموت کنترل هوشمند که جایگزینی برای همه ریموت های خانه است تا کلید های هوشمند، صفحه های لمسی و یا  تلفن همراه و تبلتی که همه از آن ها استفاده می کنند را شامل می شود. به کمک این ابزارها است که شما به سادگی می توانید به خانه هوشمند فرمان بدهید یا برنامه ریزی های ساده تر را خودتان در آن ها اعمال کنید.

5. عملگرها (Actuator)

عملگرها یکی از اجزای سیستم های هوشمند هستند که وظیفه آن ها انجام دستورات به عنوان مثال باز کردن درب پارکینگ و یا حرکت موتورهای پرده برقی و روشن کردن پمپ تصفیه استخر می باشد. به زبان ساده ، عملگرها یک “حرکت دهنده” هستند و وظیفه دارند فرمان های صادر شده را اجرا کنند. عملگر نیاز به سیگنال کنترل و منبع انرژی برای انجام کار دارد.

مشاوره و خرید بهترین و متنوع ترین متریال ساختمانی در کلینیک فراز سازه