• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

 انواع در

درها از تنوع زیادی برخوردار هستند از این رو ، شناخت در ها برای داشتن یک انتخاب درست و متناسب با نیاز ، کاهش هزینه ها و داشتن یک فضای زیباتر ضرورت دارد. برای انتخاب درب برای ساختمان های مختلف بهتر است به نکاتی مانند زیبایی درب ، طرح و نقش درب ، رنگ درب ، میزان امنیت درب و مقاومت درب در برابر شرایط جوی دقت نمود تا یک انتخاب متناسب با فضا داشته باشیم .

در ابتدا باید این نکته را بدانیم که درب ها از اجزای مختلفی مانند لنگه ، آستانه ،کتیبه، قاب ، وادار ، قیدهای فوقانی و تحتانی ، زهواره ، دماغه ، پاخور ، بایو ،شیشه خور ، تنکه و یراق آلات درب تشکیل می شوند که در ادامه به توضیح برخی از آن ها خواهیم پرداخت .

اجزای درب

 

قاب :چهارچوبی که لنگه درب در آن قرار می گیرد قاب نامیده می شود .

لنگه :قسمت متحرک درب ها را لنگه می نامند .

آستانه :قسمت پایین قاب که به صورت معمول در درب های ورودی و درب سرویس بهداشتی استفاده می شود .

کتیبه : قسمت بالایی درب که در دو حالت ثابت و متحرک وجود دارد کتیبه نامیده می شود .

وادار :هر لنگه در می تواند به دو یا چند قسمت تقسیم شود که به هر کدام از این قسمت ها وادار یا قید گفته می شود .

قیدهای فوقانی و تحتانی : وادارهای بالا وپایین درب ،قیدهای فوقانی وتحتانی نامیده می شود .

زهواره : از زهواره برای درزگیری و سهولت نصب شیشه روی درب استفاده می شود .

دماغه : دماغه به قسمتی از لنگه ی در که روی نمای قاب قرار می گیرد می گویند .

پاخور : برای جلوگیری از ضربه دیدن درب ، در یال پایینی آن قسمتی تعبیه شده است که پاخور نامیده می شود.

در ها بر اساس متریال به کار رفته برای ساخت ، نحوه ساخت ، نحوه عملکرد و… تقسیم بندی های مختلفی دارند . برای مثال ، درها از نظر متریال به سه دسته چوبی ، شیشه ای و فلزی تقسیم می شوند .

• درب های چوبی

در واقع ، درب های چوبی بر اساس طول عمر چوب و بودجه خریدار انتخاب می شوند. درهای چوبی برای تمامی قسمت های خانه کاربرد دارند . برای ساخت درب های چوبی از چوب های مختلف استفاده می شود و این باعث نامگذاری و ویژگی های متفاوت آن ها شده است .

درب کامپوزیتی بامبو : درب های کامپوزیتی نوعی از درهای چوبی هستند .ضد آب بودن ،خاصیت ضدخوردگی ،ضد نفوذ موریانه ،دوست دار محیط زیست ، تجزیه پذیری و مقرون به صرفه بودن از ویژگی های درهای بامبو هستند .

درب پلی وود : در ساخت درهای پلی وود از پودر چوب و پی وی سی استفاده می شود . درهای پلی وود در برابر رطوبت و حریق مقاومت بالایی دارند. هم چنین درب های پلی وود ضد ضربه و ضد صدا نیز می باشند .سطح یکپارچه درب پلی وود اجازه رشد باکتری ها و آنتی باکتریال ها را نمی دهد .

درب های چوبی از نظر تکنیک ساخت و نجاری به 4 دسته تقسیم می شوند.

– درب فریم قاب دار: این نوع درب فریم قاب دار از متداول ترین نوع ساخت درب است .

– قید عمودی چفت شده در قید برآمده ی افقی : این نوع درب برای اوپنینگ یا ورودی های باریک مناسب است .

– وادارهای افقی و عمودی به همراه مهاربند جانبی : از این درب بیشتر برای ورودی های بزرگ استفاده می شود .

– ترکیب وادار های درهم فریم شده به همراه مهاربند جانبی : درهای ترکیبی مستحکم ترین درب می باشند. طول عمر درهای ترکیبی بالاست .

• درب های فلزی

درب های فلزی بیشترین استفاده را در باغ ، حیاط و ویلاها دارند. دلیل کاربرد زیاد درهای فلزی در قسمت ورودی، نور طبیعی ،تعمیر ونگهداری ساده ،امنیت ، ارزش گذاری خانه ،ظاهر جذاب وسرمایه گذاری مادام العمر می باشد . درب های فلزی شامل انواع فلزات مانند استیل، آلومینیوم و… می باشد.

درب های استیل: درب های استیل مناسب برای درب های داخلی و خارجی هستند. علاوه بر این برای ساخت چارچوب هم استفاده می شوند .درب های استیل عمر بیشتر و نگهداری آسان دارند .در مکان هایی که حفظ امنیت اهمیت زیادی دارد از درب های استیل استفاده می شود .

درب های آلومینیومی : مقاومت بالای درب های آلومینیومی در برابر شرایط آب وهوایی ، وزن سبک و خریداری راحت باعث شده برای ساخت درب ،پنجره و پارتیشن به کار رود. درب های آلومینیومی راه نفوذ موریانه ندارند .طول عمر درب های آلومینیومی بالا می باشد. درب های آلومینیومی برای استفاده طولانی مدت مقرون به صرفه هستند. هم در محیط های داخلی و هم محیط های خارجی مناسب می باشند.

درب های ضدسرقت :درب های ضد سرقت از جمله درهای رایج در آپارتمان های امروزی هستند.درهای ضدسرقت نسبت به سایر درها از امنیت بالاتری برخوردار هستند. در واقع لایه داخلی این درب ها از فلز فولاد است که با روکشی از چوب پوشیده شده است.درب های ضد سرقت مانع اتلاف انرژی و انتقال صدا می شوند.

درب های فلزی از نظر تکنیک ساخت به 4 دسته تقسیم می شوند. درب های استیل نرم ،درب استیل موج دار ، درب های فلزی تو خالی ،درب های فلزی کاورشده از انواع درب های فلزی هستند .

• درب های شیشه ای

معمول ترین استفاده از درب های شیشه ای برای ساخت دروپنجره می باشد .درب های شیشه ای اغلب در قسمت پشت خانه استفاده می شوند . البته در قسمت جلوی ساختمان هم کاربرد دارند اما باید به استحکام و حفظ حریم شخصی دقت نمود . درب های شیشه ای نسبت به بقیه درب ها وزن بیشتری داشته و گران قیمت تر هستند .

درب های پی وی سی:

از مهمترین مزایای درب های پی وی سی مقاومت دربرابر موریانه ، ضدخوردگی ،دوام بالا ، وزن سبک و مقاومت در برابر رطوبت می باشد . درب های پی وی سی به دلیل عدم مقاومت در برابر تنوع آب وهوایی برای ساخت درب های ورودی مناسب نیستند .

درب های فایبرگلاس:

از ویژگی های خوب درب های فایبرگلاس می توان به مقاومت در برابر شکل پذیری و تاب اشاره کرد .

درب ها از نظر عملکرد نیز به چند دسته تقسیم می شوند:

– درب هایی با لولای کنار

– درب های کشویی

– درب های سویینگ

– درب های کرکره ای یا دیافراگمی

– درب های چرخان

کلینیک ساختمانی فرازسازه