• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

دیوارپوش

در این مقاله می‌خواهیم به بررسی دیوارپوش ها بپردازیم. دیوار پوش‌ها درواقع یکی از ابزار و مصالحی هستند که برای تزئین داخل و خارج محیط مورد نظر، مورد استفاده قرار می گیرند. در ساختمان‌های اداری و تجاری و حتی منازل مسکونی از دیوارپوش ها استفاده می شود از جمله مکان‌هایی که استفاده از دیوار پوش‌ها بسیار رایج است ورودی و راهروی ساختمان هاست. دیوار پوش‌ها از جنس‌های متفاوتی هستند از جمله پی‌وی سی،ام دی اف، بتون، آجر، سنگ مصنوعی و… هر کدام از انواع دیوارپوش ها با توجه به جنس کاربرد متفاوتی دارند. حال به بررسی انواع دیوارپوش می‌پردازیم.

1- دیوارپوش پی وی سی:

پی وی سی یکی از محبوب‌ترین متریال برای تولید دیوار پوش می باشد به این علت که پی‌وی سی از مقاومت بالایی دربرابر آب و رطوبت و حرارت و سایر فاکتورها برخوردار است. پی‌وی سی درواقع پلی وینیل کلراید می باشد که با روکش‌های متنوع ای لمینیت می شود و درواقع جنس آن پلاستیکی است. دیوارپوش پی وی سی انواع متفاوتی دارد و با توجه به روکش، ظاهر، قالب و اندازه به چند دسته تقسیم می شود.
از ویژگی‌هایی که باعث انتخاب دیوارپوش پی وی سی می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- دیوارپوش پی وی سی ضدآب است و به‌این‌ترتیب برای استفاده در محیط‌های مرطوب بسیار مناسب است.
2-به راحتی تمیز می شود.
3-طرح‌های متنوعی دارد.
4- قابلیت نصب آسان دارد.
5- عایق صوتی است و علاوه بر آن از نفوذ گرما و سرما نیز جلوگیری می کند.
6-دیوارپوش پی وی سی باعث سبک سازی سازه می‌شود و آسیب‌های ناشی از زلزله را کاهش می‌دهد.
از معایب پی‌وی سی می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

1– خطر زیست‌محیطی: به دلیل این‌که این دیوارپوش ها درواقع جنس پلاستیک دارند و برای محیط زیست خطر بزرگی محسوب می‌شوند.

2-خطر آتش‌سوزی و تولید مواد سمی: به دلیل ماهیت پلاستیکی این دیوارپوش ها باوجود اینکه این دیوار پوش‌ها در برابر حرارت مقاوم هستند ولی به دلیل ماهیت پلاستیکی آنها، با قرارگیری مداوم در معرض حرارت، تغییر شکل می‌دهند و به‌این‌ترتیب برای محیط‌های صنعتی با حرارت بالا و یا مناطق گرم که در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دارند، مناسب نیستند. انواع دیوار پوش پی وی سی:

1- دیوارپوش پی وی سی سه بعدی
2- دیوارپوش پی‌وی سی روکش‌دار
3- دیوارپوش پی وی سی چاپی
4-دیوارپوش پی وی سی ضد ضربه

1- دیوارپوش پی وی سی سه بعدی:این دیوار پوش جنبه تزئینی دارد و در محیط اتاق خواب، نشیمن، پذیرایی، فروشگاه‌ها و… می‌تواند استفاده شود. به دلیل طراحی زیبا و نقش برجسته این نوع دیوار پوش‌ها، از آن‌ها برای ایجاد فضایی متفاوت در مکان‌های متفاوت استفاده می‌شود.

ویژگی‌های دیوارپوش پی وی سی سه‌بعدی:

1-سرعت نصب بالا
2-نصب آسان
3- وزن سبک
4- عایق صوتی
5-قابلیت رنگ‌آمیزی
6-ایجاد فضا برای عبور سیم‌کشی در پشت دیوار و نورپردازی است.
2- دیوارپوش پی وی سی روکش دار: این دیوار پوش، ضخامت و مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارد، چون دارای چندین لایه پلی‌وینیل‌کلراید می‌باشد. انعطاف‌پذیری بالایی دارد و می‌توان آن را به شکل‌های مختلف تولید کرد. همچنین قابلیت شستشو با مواد شوینده را دارد.

3-دیوارپوش پی وی سی چاپی:

این دیوارپوش، به دلیل اینکه از نظر طرح محدودیتی ندارد و شما هر طرحی را که تمایل داشته باشید می‌توانید سفارش دهید، بسیار محبوب است. تنها ایراد دیوارکوب چاپی این است که طرح آن پس از گذشت زمان و با شستشو پاک می شود.

4-دیوارپوش پی وی سی ضد ضربه:

این دیوار پوش مانند دیوار پوش‌های روکش‌دار مقاومت بالایی دارد اما در برابر ضربه بسیار استحکام بیشتری دارد. ضخامت آن‌ هشت میلی‌متر است و در مکان‌های پررفت‌وآمد نصب و اجرا می شود.

2– دیوارپوش آجری:

دیوارپوش آجری، امروزه در دکوراسیون داخلی کاربرد زیادی دارد. در واقع این دیوارپوش ها شکلی شبیه آجر واقعی را دارند و طول و عرض آن‌ها دقیقاً مانند آجر واقعی است اما ضخامت آن‌ها بین هشت میلی‌متر تا یک سانتی‌متر می باشد. نصب این دیوار پوش‌ها به وسیله چسب مخصوص می باشد و بعد از نصب توسط پودر بندکشی چهره واقعی آجر را به خود می‌گیرند این دیوارپوش ها برای پوشش بین کابینت، پوشش دیوار رستوران‌ها و دیوار تی‌وی پرطرف‌دار می باشند.

3-دیوارپوش بتنی:

اگر تا چند سال پیش از بتن به عنوان تزئین داخلی استفاده می‌شد مورد تمسخر قرار می‌گرفتید اما امروزه دیوارپوش بتونی به یکی از محبوب‌ترین دیوار پوش‌ها تبدیل شده است. ابعاد دیوارپوش بتونی 40*40 70*70 و…. می‌باشد و در دو نوع ساده و سه‌بعدی قابل دسترسی بوده و همچنین امکان اجرای هر نوع رنگی بر روی آن است. وزن این دیوارپوش ها بسیار پایین می باشد و نصب آن نیز ساده بوده و با چسب مخصوص انجام می‌گیرد.

4-دیوارپوش ام دی اف :

پنل هایی از جنس چوب فشرده شده می باشند که بر روی آن‌ها روکش‌های مقاومی کشیده شده است. این نوع دیوار پوش‌ در برابر ضربه مقاومت زیادی دارد و مقاومت آن‌ از دیوارپوش های پی وی سی هم بیشتر است و به راحتی می توان از ان در مکان‌های پررفت‌وآمد استفاده کرد. از عیوب این دیوارپوش این است که، در برابر رطوبت و آب مقاومت زیادی ندارد، به همین دلیل برای استفاده در مناطق مرطوب مناسب نیست.

5-دیوارپوش طرح سنگ یا ماربل شیت:

درواقع همان دیوارپوش پی وی سی است که با روکش‌هایی با طرح سنگ تزئین شده‌ است و به‌عنوان سنگ مصنوعی شناخته می شود. هر ورق ماربل شیت از پودر سنگ و پی‌وی سی تشکیل شده که تقریباً هفتاد درصد آن را پی‌وی سی تشکیل داده است نوع جدیدی از این دیوارپوش ها قابلیت عبور نور را دارد.

از خصوصیات ماربل شیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی
2- مقاومت در برابر رطوبت
3- قابلیت شستشو با مواد شوینده
4- وزن سبک
5- یک تکه و بدون درز بودن
6- آنتی باکتریال بودن که آن را برای محیط‌های بهداشتی و درمانی مناسب می کند
7-نصب سریع و راحت
8- هزینه بسیار پایین و اقتصادی

6- دیوارپوش سه بعدی :

نوعی دیوارپوش از جنس ام دی اف با روکش پی وی سی ،چرم و پارچه است که امروزه در دکوراسیون داخلی، فضا سازی، جداسازی فضاها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد .دیوارپوش سه بعدی با توجه به تنوعی که در جنس، طرح و رنگ دارد در فضاها و محیط‌های مختلف ازجمله منازل ،فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، تالارها و… مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین این دیوارپوش ها امکان تولید در سایز و رنگ‌های سفارشی را دارند. مزایای استفاده از دیوار پوش‌های سه‌بعدی عبارت‌اند از :
1-نصب آسان
2-قابلیت جمع‌آوری و استفاده مجدد
3- تنوع رنگ بالا
4- آنتی باکتریال و ضد پوسیدگی
5-طول عمر بالا
6- امکان تعویض رنگ اجرا شده
7- دارای فضا برای عبور سیم کشی و تاسیسات در پشت آن
8-تنوع بسیار بالای طرح