• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

متریال های دوستدار محیط زیست 

مصالح ساختمانی زیست محیطی باعث افزایش ارزش پروژه های ساختمانی و کاهش اثرات سوء بر محیط زیست می گردند. این نوع مصالح معمولاً دارای یک یا چند مزیت می باشند. بهره وری استفاده از منابع ( انرژی، آب و حفاظت از منابع طبیعی )، ارتقاء سطح بهداشت و سلامت ساکنین و عموم مردم از آن جمله هستند. استخراج مواد خام، فرایندهای عمل آوری و حمل و نقل مواد برای انجام یک طرح ساختمان سازی دارای اثرات قابل توجهی برای محیط زیست به حساب می آیند. تعدادی از این موارد شامل آسیب رساندن به نظام های اکولوژیکی، استفاده از منابع انرژی و آبی، نشر آلاینده های هوا و گازهای گلخانه ای می باشند.

متریال های دوستدار محیط زیست

مصالح ساختمانی همچنین اثرات مهمی بر روی ساکنین بناها دارند. به طور مثال کیفیت پایین هوای درونی موجب کاهش بهره وری کارکنان یک سازمان می گردد. این موضوع اثرات اقتصادی مهمی را به دنبال دارد. از طریق افزایش کارایی فرایند ساخت، بازیافت و کاستن یا حذف ترکیبات مضر، مصالح ساختمانی سبز به طور آشکاری اثرات کوتاه مدت و بلند مدت زیست محیطی را کاهش می دهند. ذرات بی ضرر یا کم خطر همچنین به سلامت ساکنین کمک می نمایند به طوری که سلامت و بهره وری آنها پیشرفت خواهد کرد. در کنار این مهم، بسیاری از مواد ساختمانی همسو با محیط زیست دوام زیادی دارند، بنابراین هزینه نگهداری این ساختمانها نیز برای مالکین تقلیل می یابد.

 

مصالح ساختمانی زیست محیطی معمولاً دارای یک یا چند مشخصه بارز زیر می باشند:

* بهره وری استفاده از منابع (انرژی، آب و حافطت از منابع طبیعی)

* بهداشت و سلامت (بی خطر و مفید) برای افراد درون ساختمان

* بهداشت و سلامت (بی خطر و مفید) برای محیط زیست و منافع عمومی

 

معرفی چند متریال ساختمانی دوستدار محیط‌ زیست:

 

1. بامبو

بامبو یکی از انواع مصالح دوستدار محیط زیست است، که تعادل طبیعی کربن دی اکسید محیط زیست را بر هم نمیزند. این گیاه سریع الرشدترین گیاه روي خشکی است. به راحتی تکثیر میشود و طی 4 الی 5 سال تبدیل به جنگلی انبوه میشود.
بامبو ماده ای ساختمانی است که سازگاری فوق­العاده ­ای با محیط­ زیست دارد و برای انواع کارهای ساختمانی و در قسمت­ های مختلف ساختمان کاربرد دارد. اینکه شما تمام ساختمان خود را با بامبو بسازید (این کار در چین انجام شده است) و یا در بخش ­هایی از آن از بامبو استفاده کنید بسته به تصمیم شما دارد.

 

2. پشم گوسفند

هنگام تهیۀ عایق برای ساختمان، استفاده از یک متریال دوستدار محیط ­زیست مانند پشم گوسفند انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود. این ماده علاوه بر آنکه کاملاً طبیعی بوده و به محیط ­زیست آسیب نمی ­زند، بسیار مقاوم است و به‌ سرعت جایگزین می­ شود.

از طرفی این مادۀ طبیعی ازلحاظ خواص و قدرت عایق کردن در مقایسه با مواد دست­ ساز بشر عملکرد بهتری دارد. به‌عنوان مثال پشم گوسفند نسبت به پشم‌ شیشه و عایق­ های معدنی ضخامت بیشتری دارد و در راستای تولید آن انرژی کمتری مصرف می­ شود. یکی از مزیت­ های چوب بامبو آن است که درخت آن سرعت رشد بالایی دارد و به‌سرعت در طبیعت جایگزین می ­شود، ضمن آنکه این درخت در مناطق مختلف رشد می­کند و همین نکته سبب می­ شود تا نیازی به واردات این ماده نباشد.

 

3. چوب پنبه

چوب‌پنبه‌ها از پوسته خارجی درخت بلوط تهیه می‌شوند؛ زمانی که عمر درخت بلوط به بیست سال می‌رسد پوست آن را ورقه کرده که این پوست پس از 9 سال مجدداً خود را بازسازی کرده و هر 9 سال یک‌بار می‌توان به همین روش اقدام کرد. چوب‌پنبه‌ها بسیار نرم و سبک هستند و به‌سادگی برش خورده و شکل می‌گیرند. برای همین منظور به جهت خراش نخوردن سطح این مواد از یک‌لایه محافظ همانند واکس و یک‌لایه پلی یورتان استفاده می‌کنند.

چوب‌پنبه‌ها عموماً برای درب بطری‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ اما امروزه جنبش پایدار توانسته از آن در پروژه‌های ساختمانی خود استفاده کند؛ یکی از کاربردهای چوب‌پنبه در صنعت ساختمان به‌منظور عایق‌بندی ساختمان به جهت جلوگیری از سرما و گرما به داخل ساختمان بوده است، همچنین همین متریال می‌تواند به‌سادگی به‌عنوان عایق رطوبتی و حتی عایق صوتی مورداستفاده قرار بگیرد.

 

4. چوب های بازسازی شده

اگر چوب مادۀ اصلی در ساختمان شماست، بهتر است از چوب ­های بازسازی ­شده استفاده کنید تا از چوب ­های تازۀ درختان که باعث قطع بیشتر آن­ها می ­شود. این چوب­ ها از تخریب سازه­ ها و محصولات چوبی به دست می ­آید که نوعی بازیافت محسوب شده و سبب می­ شود این چوب­ ها دوباره به چرخۀ مصرف بازگشته و مانع از قطع درختان شوند.

 

5. بتن سبز

بتن خود مخرب محیط زیست نمی باشد، اما کاهش سنگدانه هاي طبیعی، تولید کربن دی اکسید در طول پروسه تولید سیمان پرتلند، مصرف بالاي آب، مصرف بالاي انرژي و مشکلات محیطی و اکولوژیکی ناشی از حجم بالاي بتن تخریب شده، از مشکلات ناشی از استفاده آن است. هزینه انباشت بتن تخریب شده، شامل هزینه زمین، هزینه انسانی، آب و حمل و نقل، بسیار بالاست و با افزایش روزافزون این ماده طی چند سال آتی زمینی براي دفن ماده باقی نخواهد ماند. براي حل این معضل از اواخر دهه 90 در کشورهاي مختلف به جاي بتن هاي معمولی شروع به تولید” بتن سبز” کردند. بتن سبز، بتنی است که در آن از مواد دورریز یا محصولات فرعی کارخانجات استفاده شده است.

 

6. چسب و پلاستیک بر اساس محصولات پروتئین سویا

اهمیت مواد سازگار با محیط زیست که بر پایه منابع طبیعی که به سادگی تجدید پذیر هستند و همچنین منابع محدود پتروشیمی است، ضرورت توسعه پلیمر هاي حاصل از فرایند هاي کشاورزي با محصولاتی از قبیل پروتئین سویا از پردازش روغن را ایجاب می کند. پروتئین سویا داراي خواص چسبندگی و پلاستیکی است و یک منبع تجدیدپذیر، فراوان و قابل دسترس در طبیعت است.

خرید بهترین و متنوع ترین متریال ساختمانی در کلینیک فراز سازه