• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

ملات کنافی

به زبان ساده می‌توان کناف را نوعی سطح روکش دار از گچ دانست، به عبارت دیگر گچ مدرن! همپکریت یا ملات کنافی نوعی نماسازی ساختمان و خانه باغ است که به صورت مدرن انجام می شود. همپکریت یا ملات کنافی سبک کاملا نو و جدید است. ساخت اصلی ساختمان از بتن و سیمان است اما در ساخت نما و معماری خاص آن از الیاف های گیاهی و طبیعی استفاده می کنند. کناف در واقع یک برند تجاری برای پنل های گچی می باشد که توسط یک خانواده آلمانی با همین نام برای اولین بار تهیه و تولید گردید و به مرور زمان تولید آن گسترش پیدا کرده است و در چند سال اخیر، واحد تولید آن در ایران، تحت برند کناف راه اندازی شده است.

همپکریت یا ملات کنافی

اسم این محصول چون بسیاری از برند و محصولات دیگر برگرفته از نام سازنده و ابداع کننده آن است. برادران کناف یا همان کارل و آنفوس کناف در سال ۱۹۳۲ بنانهاده شده است. استفاده از ملات یا همپکریت منافی برای ساخت دیوار و سقف کاذب بیشترین موارد مصرفی از کناف است. کناف امروزه به یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است، می‌توان از کناف‌ها در طراحی و ساخت دکوراسیون داخلی منازل مسکونی، تجاری و… استفاده کرد، از جمله مزایای کناف نسبت به گچ می‌توان به زیبایی، تنوع در شکل و اندازه، ضخامت و امکانات موجود اشاره کرد.

 

الیاف کنافی

الیاف کنافی دارای تنوع و گستردگی زیادی است. کناف و الیاف کنافی به دلیل گیاهی و سبک بودنش بسیار مورد استقبال واقع شده است. الیاف کناف و الیاف های کنافی ساختمان از لیف درخت و چوب درخت گرفته شده است. ملات کناف یا ملات کنافی برگرفته شده از مواد گیاهی، فیبرخام، دیواره سلولی محکم، خمیرکاغذ و ساقه گیاهی است. کناف و ملات کنافی به دلیل گیاهی و سبک بودن در سبک سازی ساختمان، سقف کاذب و دیوار کاذب بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 

تفاوت گچ با کناف

حال که با ساختار و ماهیت کناف آشنا شدیم به سراغ تحلیل قیمت تمام شده گچ و کناف میرویم ، در ۹۵ درصد پروژه ها ، کناف مقرون به صرفه تر از گچ می باشد چون در بسیاری از مواقع گچ کاری نیاز به هزینه های مکمل مثل استفاده از میله گرد ، رابیتس کاری ، جوشکاری و سایر ابزار هاست که قطعا هزینه تمام شده بالاتر از کناف خواهد بود.

کناف علاوه بر دارا بودن ویژگی ها گچ دارای مزایا بیشتری نسبت به آن است که کناف را پر طرفدار تر کرده است این ویژگی ها عبارتند از : افزایش سرعت در کار، متنوع بودن طراحی، امکان چینش دکور های شیک و مختلف ، که از مزایای جالب کناف به شمار می رود.

 

مزیت استفاده از کناف در ساختمان سازی

دیوارهایی که از کناف ساخته می شوند در مقایسه با دیوارهای نسل قبل حدودا ده تا دوازده برابر سبک تر هستند و در نتیجه زمانی که ساختمان با زلزله مواجه می شود کمتر خرابی به بار می آورد و همچنین به علت یک دست بودن سیستم کناف در زمان زمین لرزه خطرات جانی کمتری به ساکنین میزند. سبکی مصالح کناف باعث حمل آسان آن و در نتیجه افزایش سرعت اجرایی در پروژه خواهد شد. در مسافت های بالا و حمل طولانی به علت دارا بودن بسته بندی مناسب، سبک بودن و کم حجم بودن مصالح کناف نسبت به مصالح سنتی آسیب کمتری به مصالح وارد شده و نیز سبب کاهش هزینه ها در حمل و باربری می شود.

***

دیوارهای کنافی بعد از نصب نیاز به ملات گچ و خاک ندارند و این موضوع موجب بالا رفتن سرعت در اجرای پروژه ها و صرفه جویی در مصالح خواهد شد. برای به دست آوردن سطحی یکنواخت و صاف محل درزها با کمک نوار درز گیر پوشانده می شود که این نوار موجب مسطح شدن درز و جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار می شود و بعد آن را رنگ آمیزی می کنند.

اما تنها علت مورد توجه قرار گرفتن ملات کنافی یا همپکریت سبک بودن آن نیست بلکه ملات کنافی بهترین و به صرفه ترین موادساختمانی برای زیباسازی و نماسازی داخلی به شمار می رود. نمایی که کناف و ملات کنافی به ساختمان و دکوراسیون داخلی منزل می دهد هم جذابیت بنا را بالا می برد و هم قیمت و ارزش ساختمان را بسیار بالا می برد.

همپکریت یا ملات کنافی به دلیل داشتن ساختاری گیاهی و الیاف فیبری و پنبه ای از نظر مصرفی قابل دسترس ترین گیاه و به طبع ابزار ساختمان سازی در دنیا شناخته شده است. از کاربرد و مزایایی که مهندس های ساختمان برای همپکریت یا ملات کنافی نام می برند قوام، دوام، مقابله کننده با امواج و اشعه های خطرناک از جمله ماورءالبفش، عایق صدا و حرارت، رسانایی حرارتی پایین، ضداستاتیک و بسیار سبک به صرفه برای طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان است.

رنگ پذیری و چسب پذیری:

به دلیل رنگ پذیری و چسب پذیری کناف،نصب کاشی یا سنگ تزئینی و یا کاغذ دیواری روی سطح کناف بسیار آسان است.

کاهش نیروی انسانی مورد نیاز:

به دلیل سهولت و سرعت اجرای سیستم کناف اکیپ های مختلف اجرای دیوار اعم از دیوارچینی، گچ و خاک، سفید کاری به یک اکیپ اجرایی کاهش خواهد یافت. مثلا در صورت اجرای سقف کاذب کناف به جای سقف کاذب با میلگرد و رابیتس اکیپ جوش کار، رابیتس کار و گچ گار سقف را فقط یک تیم انجام خواهد داد.

صرفه جویی كلی در مصالح ساختمانی:

چنانچه طراحی سازه ساختمان بر اساس سیستم کناف باشد موجب صرفه جویی در مصالح به خصوص فولاد و سیمان و بی نیازی از مصرف بی رویه برخی از مصالح نظیر گچ و آهك و خاك می شود.

مشاوره و خرید بهترین متریال ساختمانی در کلینیک ساختمانی فراز سازه