• موبایل:09120150914-09121594149
  • ایمیل: info@farazsazeclinic.ir
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

معرفی انواع شیشه

شیشه از مواد مصنوعی غیر فلزی و غیر آلی است و از مواد اولیه‌ ای نظیر سیلیس، سنگ آهک و کربنات دو سود تولید می شود. برای افزایش مقاومت آن در برابر تغییرات مختلف آب ‌و هوایی از تثبیت‌ کننده هایی نظیر اکسیدهای دو ظرفیتی باریوم، منیزیم، کلسیم، سرب و روی استفاده می ‌گردد.

با وجود این ‌که شیشه ماده ‌ای شکننده است اما مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی نظیر اسیدها و بازها دارد. شیشه در اشکال مختلف و در موقعیت ‌های مختلف استفاده می شود. از جمله کاربرد های شیشه در ساختمان‌سازی، استفاده از شیشه در کف، در سقف، دیوار شیشه ‌ای، استفاده از شیشه در پله، در نرده‌ های شیشه ‌ای، در آشپزخانه و به‌ عنوان دکور می‌توان نام برد.

انواع شیشه:

شیشه سودا لایم(شیشه جام)

مهم‌ ترین اجزای تشکیل ‌دهنده این نوع شیشه عبارت‌اند از اکسید سیلیسیم، اکسید کلسیم و اکسید سدیم. این شیشه که به اسم شیشه آهک سود دار هم شناخته می شود از متداول ‌ترین و پرکاربرد ترین نوع شیشه است. بیشتر از نود و پنج درصد از میزان کل شیشه تولیدی در جهان شیشه سودا لایم است. بسیاری از محصولات شیشه ای روزمره از جنس شیشه سودا لایم هستند.

شیشه فلوت

شیشه فلوت یا شیشه تخت، اولیه ترین حالت شیشه تولید شده می باشد. شیشه فلوت سطح کاملاً صاف و مسطح دارد و بدون حباب و خش است. این شیشه بعد از بیرون آمدن از کوره برای صاف ، مسطح و ضخامت دار شدن در حوزه مذاب قلع غوطه ‌ور می‌شود تا تبدیل به شیشه فلوت شود. این شیشه معمولاً در ضخامت دو تا بیش از بیست میلی‌متر تولید و عرضه می ‌شود اما در ساختمان‌ سازی بیشتر از ضخامت چهار تا هشت میلی‌ متر آن مورد استفاده است.

شیشه مات

شیشه مات به هر نوع شیشه می ‌گویند که اجازه ورود نور را می ‌دهد اما نمی ‌توان سمت دیگر شیشه را مشاهده کرد. این شیشه دارای انواع مدل ‌ها می ‌باشد که می ‌توان بر حسب علاقه و موقعیت استفاده کرد. این شیشه ها معمولاً برای شیشه حمام، اتاق ‌های دوش و درب ورودی مراکز تجاری و شرکت ‌های بزرگ به کار می‌ روند اما به ‌طور کلی برای هر فضایی که نیاز به کاهش دید داشته باشد استفاده می شود.

  • – شیشه ساتین یا ساتینا یک نوع شیشه مات محسوب می‌ شود که از غوطه ‌ور کردن شیشه در اسیدهای ساینده به دست می ‌آید. این شیشه از بهترین نوع شیشه های مات است که امروزه طرفدارهای بسیار زیادی دارد زیرا این شیشه تکنولوژی بسیار بالاتری نسبت به شیشه ‌های سند بلاست و مشجر دارد. سطح روی این شیشه به صورت یکنواخت مات است و در آن فضاهای خالی و شفاف دیده نمی‌ شود.
  • – شیشه سند بلاست یکی دیگر از انواع شیشه‌ های مات است. روش مات کردن این شیشه به این طریق است که نوعی ماسه خاص با فشار بر روی شیشه پاشیده می ‌شود که سبب مات شدن شیشه می شود. با این روش می‌ توان انواع مختلفی از طرح‌ها را روی شیشه پیاده کرد برای مثال شرکت ‌ها برای کشیدن لوگو یا برند خود روی شیشه از این روش استفاده می‌کنند، این ‌گونه هم شیشه مات می شود و هم برند روی آن مشخص است.
  • – شیشه مشجر یکی دیگر از انواع شیشه مات است که به خاطر ناهمواری ‌هایی که دارد باعث شکست نور و دیده نشدن طرف دیگر شیشه می شود. طرح و رنگ مختلف این نوع از شیشه باعث شده تا در نمای داخلی و خارجی ساختمان ‌ها کاربرد های مختلف و گوناگون داشته باشد. این شیشه از روش رد کردن شیشه مذاب از بین دو غلطک یک غلطک نقش دار است، تولید می شود.

شیشه آینه ای یا رفلکس

یکی از فرآورده‌ های شیشه فلوت، شیشه آینه می‌باشد که یک پوشش بازتاب ‌کننده نور بر روی سطح شیشه قرار می گیرد. این شیشه ها نور را انعکاس می ‌دهند و نقش مهمی در کاهش حرارت ایفا می ‌کنند. این شیشه سبب کاهش نفوذ نور خورشید به ساختمان و همچنین ایجاد حالت آینه‌ ای می‌شود، درصورتی‌ که از داخل ساختمان مانند شیشه‌ های معمولی عمل کرده و خاصیت بازتابندگی ندارد. این خاصیت در شب برعکس می شود. با استفاده از شیشه رفلکس میزان حرارت ناشی از خورشید در ساختمان به میزان قابل ‌توجهی کاهش پیدا می کنند و نیاز به صرف هزینه‌ های گزاف برای رفع آن نمی ‌باشد.

شیشه رنگی

شیشه‌های رنگی با افزودن و کم کردن بعضی مواد شیمیایی در مصالح اولیه تهیه شیشه بدست می آیند. در روشی دیگر شیشه سفید را در شیشه مذاب رنگی و فرو می ‌کنند، تا دو طرف آن رنگی شود. این امر به دلایل مختلفی ازجمله طراحی، زیبایی شناختی، حفظ حریم خصوصی و کاهش گرمای ناشی از نور خورشید قابل انجام است. همچنین این شیشه ها می تواند نوعی محافظ در برابر اشعه ماوراء بنفش که برای پوست مضر است باشد، زیرا بیشتر نور خورشید را جذب کرده و مقدار کمی از آن را از خود عبور می دهد. شیشه‌های رنگی بیشتر در ویترین مغازه‌ها، نمایشگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها، ساختمان‌های صنعتی و ساختمان‌های مسکونی با طراحی خاص بکار می روند.

شیشه سیمی یا مسلح

این شیشه ‌ها را با اضافه نمودن توری فلزی میان شیشه می‌سازند و بیشتر برای درب‌های ورودی کارگاه‌ها، موتورخانه‌ها، آسانسورها و هر جا که خطر آتش سوزی، شکستن و فروریختن شیشه وجود دارد استفاده می نمایند. این شیشه لزوماً یک شیشه امنیتی محسوب نمی‌ شود، اما مقاوم دربرابر حرارت است شبکه سیم‌ های ساخته ‌شده در این شیشه اگر در زیر گرمای زیاد مانند آتش‌ سوزی ساختمان قرار گیرد، فرم شیشه را نگه می ‌دارد و از ریزش آن جلوگیری می‌کند.